Zoeken in deze blog

Mededelingen


Dit weblog wordt geblokkeerd op Facebook!

Je kunt de berichten die je op dit weblog tegenkomt dus niet delen op Facebook omdat wij een statement maken tegen de tirannie van Facebook. Lees hier meer! Je kunt ons wel gewoon delen op Twitter, Gab.com, Pinterest en natuurlijk op SocializenOnline!


Advertenties

KerstKerst

woensdag 11 december 2019

Profielpimpen op Socializen: HOE DOE JE DAT?

Profielpimpen op Facebook en Hyves alternatief Socializen, hoe doe je dat?


Profielpimpen op Facebook en Hyves alternatief 'Socializen', hoe doe je dat?


Was je vroeger ook lid van Hyves? Zo ja, dan wéét je hoe leuk het was om urenlang te frutselen en te freubelen met jouw profiel. Je kon er heerlijk profielpimpen en er een mooie , persoonlijke gestylede pagina aanmaken. Hyves was tot een aantal jaren geleden het meest populaire sociaal netwerk van Nederland en zelfs buiten de Nederlandse grens. Mensen vanover de hele wereld werden lid van Hyves. en spendeerden er menig uurtje per dag, gewoon om te socializen , te krabbelen, nieuwe vrienden te maken en hun profiel te pimpen. Maar helaas, Hyves is niet meer en is sinds een aantal jaren een online gaming website geworden, waar niet veel meer te pimpen valt!

Lees ook:


Verdien geld door nieuwe leden te werven met het Socializen Affilliate programma Als je lid bent van  Socializen  (het beste altern...

(advertentie)


Design en lifestyleDesign en lifestyleVeel mensen kwamen in de kou te staan en gingen op zoek naar een alternatief voor Hyves. Er leek wel een landelijke 'Hyves-depressie' te ontstaan en men wist niet meer waar men naartoe moest om lekker te 'krabbelen' en gezellige profielen te pimpen. Men zocht zijn toevlucht tot Facebook, maar Facebook is een beetje koud en 'killetjes' en buiten het plaatsen van een status update, kun je er niet veel. Ja, je kunt er een pagina-cover plaatsen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Lees in dit blogbericht waarom Socializen het beste en leukste alternatief voor Hyves en Facebook is!

Maar, nu is er Socializen.... een héél erg leuk alternatief voor Hyves én Facebook, waar alle oude Hyvers van weleer, weer ouderwets kunnen profielpimpen.

Echter, het profielpimpen op Socializen werkt heel anders dan vroeger op Hyves. Logisch, want het is een ander systeem met een ander script, met héél andere mogelijkheden!

Profielpimpen op Socializen geschiedt door middel van CSS. (Wat is CSS?) CSS is een afkorting voor 'Cascading Style Sheets', en is een programmeertaal waarmee je de stijl van een webpagina kunt bepalen. Welnu, op Socializen kun je dus CSS gebruiken om jouw profiel pagina een geheel eigen stijl te geven, en het leuke van de CSS-mogelijkheid is, dat je werkelijk élk element op de pagina, een stijl kunt geven die jíj wenst. Je zit door de CSS-mogelijkheid niet vast aan de standaard layout die je krijgt bij je Socializen profiel!

Hoe verander je de stijl van je webpagina met CSS?


Toegegeven, je leert niet zo 1, 2, 3 te werken met CSS. Persoonlijk heeft het mij jaren gekost om te leren werken met de 'debugger' die standaard in Google-Chrome en de Mozilla Firefox browser zitten. CSS is best een ingewikkelde programmeertaal, maar als je er een beetje moeite voor doet, zul je ontdekken hoe leuk en verslavend het is om je profiel te pimpen met CSS, omdat echt ALLES mogelijk is. Zo kun je bijv met CSS je tijdlijn LINKS zetten als je dit wil, of helemaal RECHTS als je dat mooier vindt.

Je kunt een ander lettertype bepalen voor je pagina, doorzichtige vlakken maken ( dat was op Hyves altijd zo mooi, die transparante profielpagina's ), je kunt de positie van je blokken en modules veranderen, je kunt zelfs met CSS de chatbar met je online vrienden onzichtbaar maken, de TOPBAR een andere kleur of zelfs achtergrondafbeelding geven, je kunt het laten glitteren en glimmen en allerlei tierelantijntjes toevoegen door middel van CSS. je kunt het zo gek niet bedenken.

Om jullie een beetje wegwijs te maken, heb ik een video-tutorial gemaakt, waarin ik op een visuele manier uitleg hoe je dmv CSS jouw profiel kunt pimpen.

Bekijk onderstaande video als je wilt leren profielpimpen op Socailizen:

(Je kunt de video uitvergroten als je hem in het groot wilt bekijken!)


Handig voor bedrijven en organisaties die een profiel willen aanmaken!


De CSS-mogelijkheid op Socializen is een handige tool voor bedrijven, organisaties en instellingen die gratis een profiel willen aanmaken op Socializen. Door middel van CSS kun je de stijl van jouw Socializen profielpagina integreren met die van de stijl van je bedrijfswebsite! Zo kun je mooi één geheel creëeren en je Socializen-Profielpagina precies laten lijken op de website van jouw bedrijf, organisatie of dienst!

(advertentie)
Handige linkjes naar CSS-tools die ik gebruik om mijn profiel te pimpen:


Wil je leren profielpimpen op Socializen? Bekijk bovenstaande video dan aandachtig en leer zelf profielpimpen.

Momenteel kunnen we het op Socializen nog niet makkelijker maken om jouw profiel te pimpen. Wellicht komt er in de toekomst een handige CSS-profiel generator, maar dat kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen.

Voor wie dit allemaal te ingewikkeld is, zijn er een aantal kant- en klare layouts. Deze layouts kun je naar eigen smaak aanpassen met je eigen paginacover en achtergrondjes!

Mocht er iemand zijn die dit bericht oppikt en zelf een mooie CSS profiel layout generator kan maken, schroom dan niet om op dit bericht te reageren, aub mét je emailadres, zodat we contact met je kunnen opnemen!

Veel plezier met deze tutorial!


Deel aub onze berichten op jouw social media


Geen opmerkingen:

Een reactie posten